V blízkosti chaloupky

V samotné blízkosti je rozlehlá zahrada, za kterou se chodí na louku často pást srnky a nad chaloupkou obrovská louka. Nádherný výhled tak máte zaručený. Sledovat ho můžete i z vířivky, která je pro vás k dispozici na terase. Pro děti je na zahradě pískoviště a brzy přibude i dětské hřiště. 50 metrů pod chaloupkou protéká řeka a 100 metrů nad chaloupkou je les, kam v létě můžete zajít na jahody, borůvky nebo koncem léta a na podzim i na houby (a že rostou, to vám můžeme potvrdit)

Hamry

V obci je také tenisový kurt, který je možné za poplatek využít a dětské hřiště, hned vedle hospůdky, kde se rodiče můžou lehce občerstvit a posedět, zatímco děti si zablbnou na hřišti. V těsné blízkosti jsou pak různé cyklostezky. 

Masopust

Vynechat byste zde neměli období masopustu (leden/únor), které je v této obci (spolu s dalšími třemi obcemi v okolí) součástí světového nehmotného kulturního dědictví UNESCO a díky ubytování v této chaloupce ho tak můžete zažít na vlastní kůži.

Hamerská přehrada

Nad touto obci je také Hamerská přehrada s nejstarší sypanou hrází v ČR. Nádrž zatopila plochu zhruba 80 hektarů. Hráz je zemní, sypaná, v koruně dlouhá 208 metrů a vysoká necelých 18 metrů. Přehradu dnes spravuje Povodí Labe.

Hlinsko

Město Hlinsko je pouze 3 km daleko a najdete tam veškerou občanskou vybavenost- supermarkety, lékárny, doktory, bazén, skatepark, tenisový kurt, fotbalové hřiště, multifunkční halu, v létě je v provozu nově vybudovaný biotop, v zimě je pak v provozu sjezdovka, která je unikátní v tom, že díky přemostění lyžujete nad silnicí, kde projíždí auta.

Využít můžete i zimní stadion a zabruslit si zde. V centru Hlinska určitě nevynechejte národní muzeum v přírodě Betlém – staré roubenky v centru města, projděte si Lázeňskou stezku nebo zajděte do unikátního projektu Peklo Čertovina, kde se budou určitě bavit děti i dospělí. 

Veselý kopec

Do 10 – 15 minut od Hamerské chaloupky lze navštívit třeba Skanzen Veselý Kopec a kousek od něj známé golfové hřiště ve Svobodných Hamrech. V létě využijete třeba velké množství zatopených lomů (Srní, Prosetín, Trhová Kamenice,…)

A další...

Do 30 minut pak můžete zajet do Pohádkové vesničky Podlesí, Keltského Skanzenu Nasavrky, Nového Města na Moravě, kde se každý rok koná tradiční Světový pohár. Navštívit můžete třeba Zelenou horu ve Žďáře nad Sázavou, která je zapsána také v UNESCO, Vodní nádrž Pilská, Devět skal – nejvyšší vrchol Žďárských vrchů, Exotiku na Ranči Bítovany, Babiččin dvoreček v Licibořicích, Záchrannou stanici Pasíčka, Poličku a její unikátní hradby – jedno z nejzachovalejších a nejdelších městských opevnění na území Evropy. Dále nádherné údolí řeky Doubravky, zámek ve Slatiňanech s hřebčínem, Kočičí hrádek, unikátní rozhlednu Bára, Sečskou přehradu a nad ní zříceninu Oheb, koupaliště ve Skutči, město Chrudim nebo Havlíčkův Brod (v obou městech najdete také koupaliště)

Do hodinky se můžete autem vydat např. směr Šiklův mlýn, hrad Pernštejn, české Versailles – zámek Nové hrady, Litomyšl, Pardubice a jejich Kunětickou horu, jihlavskou zoo, Hradec Králové, a další a další…